Dag 10: Falerum till Åtvidaberg

Det går ju som på räls.
Dagen startade upp med bön tillsammans med några kontakter från Norge i evangelisations-organisationen OAC Norge vid 9-tiden. Vid 9:30 hämtade vi korset och började vår vandring för dagen. Vi tog vägen genom Risebo. Där mötte vi ett pensionerad par som var ute i trädgården. De fick inte igång gräsklipparen men efter förbön och Görans hjälp kom den igång och kunde börja klippa.
Därefter stannade vi vid Gärdserums kyrka och gick vidare till järnvägen. Där mötte vi två män som besiktigade rälsen. De hade en dressin som vi fick testa att sitta på. Vi fick berätta om vår vandring för dem.
Blev en paus kort efter en herrgård. Nu gick vi mest på landsvägen i en bra hastighet tills vi kom in i Åtvidaberg. Där fick vi ett samtal om vad lycka är med två män som satte dit en skylt. Sen mötte vi en man och en kvinna som skulle prova synen. De tyckte vi skulle hålla korset högre upp på axeln som Jesus gjorde. Slutligen för dagen ställde vi oss på centrum i Åtvid. Vi bad för kommunen och ungdomarna bland annat. Det kom förbi en man som berättade att han var lite halvkristen, han hade fått sin tand fixad precis innan.
Imorgon kommer vandringen gå mot Briteborg, några kilometer öster om Bestorp.
David åker hem några dagar och Göran får nu gå själv fram till fredag som det ser ut nu.
Guds välsignelser David och Göran

Dag 9 mellan Kvarnvik och Falerum.

Vandrare var Göran Nordfeldt och David Sundell.
Vi fick skjuts till Kvarnvik och vi började etappen med att be för dagen. Känns så gott att få börja dagen på bästa sätt. Tack Stig Svensson för ditt engagemang för vår vandring!! Vill önska dig Guds välsignelse!
Vi kom till Rumma och där fick vi många intressanta samtal. Bland annat var det en kvinna som undrade VARFÖR vi drog på ett kors. Hon sken upp när hon fick höra anledningen till vår vandring.
Vi gick igenom några vackra naturreservat och anlände till Falerum runt 14.30. Fantastiskt vackert ute och alla dessa knoppar som börjar brista både på lönn och björk. Vilken Skaparkraft!
I Falerum porlade det friskt i den fina bäcken. Gott att veta att Jesus vill fylla på med levande vatten och enligt väderprognosen lär det börja med det imorgon.
Glada och nöjda vandrare Göran o David!

Dag 8 mellan Valdemarsvik och Kvarnvik

Dagens vandrare var David Sundell och Göran Nordfeldt. Vi ställde om kompassen till Kvarnvik istället för Skrickerum. Det är ju väldigt bra att veta vilken väg vi ska gå.
Vi började med en bönestund och bad för Valdemarsvik och dagens vandring. Därefter började vi gå. Vi möte en glad man som kom ihåg golgata när han såg vårt kors. Strax innan vi skulle gå över E22 stannade en bil och undrade vad vi gjorde. Vi berättade om vår korsvandring genom Östergötland och med ens var båda personerna ute ur bilen och tog kort. Vi fick be för de båda och det blev ett sådant härligt möte som fyllde vårt hjärtan med glädje. Vi mötte de två när de senare var på väg tillbaka och det vinkades glatt både från dem och oss!! Tänk vad ett möte kan ge så mycket glädje åt båda håll!
Ett dråpligt möte var med ett gäng får. Vi fick bääää-rätta om det förlorade fåret och responsen var dagens bääääästa! En komisk och rolig händelse. Normalt brukar får vara väldigt avvaktande, men här kom de till oss när vi svarade på deras bräkande. Roligt att se när folk hajar till och undrar varför vi går med ett kors. Men vilken förmån det är att få be och välsigna både människor och bygder.
När vi nådde Kvarnvik hade vi gått 17 km. Stig från Valdemarsvik kom och hämtade oss för färd tillbaka till Valdemarsvik. Tack Stig för allt du är och gör för vår vandring!Imorgon får vi skjuts tillbaka till Kvarnvik och går vidare mot Falerum.Tack Gud för en kul och härlig vandringsdag i korsets tecken!

Dag 7: Gusum till Valdemarsvik

God eftermiddag!
Då var det ännu en härlig och solig vandringsdag. Vi startade upp vid Gusum vid 9-tiden. Jag hade lyckats glömma selen till korset i kyrkan så fick springa tillbaka och hämta den. Men vi hade då inte kommit längre än till Gusum centrum.
Vi mötte utmed vägen ett äldre par som frågade vad vi gjorde. Jag berättade om vandringen genom Östergötland med korset. De tyckte det var väldigt bra gjort.
Det blev en paus efter halva vägen. Några av flickorna ville ta lite bilder på naturen. Vi turades om att bära på korset och vi kände stor glädje att gå med det. Vi bad sen vid Ica Supermarket när vi hade anlänt till Viken.
Trötta och glada kom vi sen till Pingstkyrkan där vi avslutade vandringen för dagen. 🙌✝️🏞
Guds välsignelser David

Dag 6: Ringarum till Gusum

Har ni spik och hammare med er?
Tillsammans med två härliga bröder, Stig och Mats startade vi dagens etapp och gick från Ringarum vid ca 11-tiden. Vi höll ett bra tempo och glatt humör i solskenet. Två stopp blev det på vägen. Först ca efter en timme och sen vid Yxningens camping. Där blev vi bjudna på kaffe. Vi träffade på en kvinna som undrade vad vi var för några. Hon trodde på Jesus men var inte med i en kristen gemenskap. Hon fick en kristen bok och när vi bad för henne såg vi att hon blev berörd.
Inne i Gusum tog vi en bönerunda med korset. Vi träffade två ungdomar. Den ena frågade ”har ni hammare och spik med er också?”. Vi försökte förklara att Jesus är den enda vägen till Gud.
Även några pojkar fick vi berätta om vår vandring med korset genom Östergötland. Vi avslutade med bön utanför församlingen ”Klippan” med Johan och en härlig etiopisk broder.
Imorgon går vi vidare mot Valdemarsvik.
Guds välsignelser
David

Dag 5: Mogata till Ringarum

När vi kom till Mogata kyrka för att hämta korset hade kyrkan öppet med personal och besökare, vi var därför fem stycken som startade med bön för Mogata.
Vi hann knappt börja vandringen förrän vi mötte på en man som upplyste oss om att de ortodoxa kristnas påsk just var på väg att börja. Det kändes extra fint att starta vandringen med korset när vi tänkte på att det också fanns kristna som var på väg in i firandet av världens största händelse; Jesu död och uppståndelse.
Vi fortsatte så vår vandring mot Hälla där jag fick en guidad tur. Där bad vi också för samhället och dem som bor där. Det blev en kort paus vid det gamla baptistkapellet som nu är bostad, där fanns en gång bland mycket annat en söndagsskola som samlade många av bygdens barn. Där stannade vi också och bad.
Efter en matpaus och ytterligare ett intressant möte med en förbipasserande tog Bosse sin cykel han parkerat mellan Hälla och E22:an och cyklade tillbaka mot Mogata medan jag och korset fortsatte vidare mot Ringarum. Det gav en fin tid för reflektion.
Vandringen avslutades i Ringarum där ytterligare någon nyfiken ville samtala. Jag bad för samhället innan korset lämnades i tryggt förvar inför morgondagens vandring mot Gusum.
Det var en rik dag, lagom med tid för intressanta samtal och lärdomar om bygden, men också en lagom dos av välbehövlig tystnad för den viktiga vandringen inåt.
Hälsningar
Niclas Nilsson

Dag 4: Söderköping till Mogata

Onsdagen 28/4
Jag har idag gått med dessa härliga bröder. Vi startade upp med att vara på bön i St Laurentii. Därefter bad vi för kyrkorna i Söderköping. Vi mötte sen på vår vandring en kvinna som lyste upp när hon såg att vi kom med korset och att vi var från olika samfund. Korset får förena oss när vi går bedjande fram. Vid lunchtid kom vi fram till Mogata. Det var fantastiskt att också få möta bilister som vinkade till oss.
Guds välsignelser
David med Göran och Duressa

Dag 3: Norrköping till Söderköping

Tisdagen 27/4 ;
Vi inleder med en morgonbön i Söderledskyrkan innan vi går ner till Vilbergens centrum. David ansluter här och vi får några fina samtal med några personer på platsen men en man uttryckte sitt agg mot allt vad kyrka heter. Den mannen och alla andra innesluter vi i vår förbön och går vidare med korset. I Vrinneviskogen möter vi en grupp motionsvandrare som vi får förklara varför vi drar ett kors med oss.
När vi kommer till skidbackens krön ovanför Hageby kan vi se nästan hela Norrköping breda ut sig ända till Kolmården. Denna syn inspirerar oss i vår bönestund där.
Vår vandring fortsätter förbi Hageby centrum och vidare ut mot Navestad. Vi möter ett par trosvänner på vägen. Abi som arbetar med församlingsplantering i Navestad och en kvinna som ger oss vandrare sin förbön. Roligt!
I grönområdet mitt i Guldringen, Navestad passar vi på att ta en fika. Där ber vi för alla vi mött, kyrkor och församlingsplanteringen och fortsätter sedan vandringen mot Söderköping.
På vägen dit vinkar vi till bilisterna vi möter och ger dem ett leende 😁Många vinkar tillbaka och vi är glada att korset blir synligt !
I Söderköping går vi runt i de centrala delarna och får en del goda samtal med flera personer innan vi stannar på Rådhustorget. Fredrik intervjuar kommunalrådet Martin Sjölander som möter upp och delger oss vilka behov som finns i kommunen.Till platsen har även Niclas Nilsson och Duressa Teka anslutit och vi ber tillsammans för kommunen och behoven. En Maja har också anslutit och drar korset vidare en bit åt oss.
Dagens vandring avslutas utanför ICA och David tar med sig korset för att imorgon vandra mot Mogata.

Tack Jesus för det Hopp som vi får dela med oss av
/Fredrik och Rolf

Dag 2: Svärtinge till Norrköping

Måndag 26/4;
Morgonbön i Svärtinge kyrka, fick med oss var sin fin pappersängel!
Vad gör ni?
Härliga nyfikna skolbarn (och lärare) bättre fråga finns ju inte!
Fint samtal med staketbyggare, många glada vinkningar utmed vägen till Norrköping.
Bön och samtal i Eneby C,
Bön för polismyndigheten, som passerades.Samtal om ”Livets mening” med, gymnasieungdomar, bön vid Norrköpings resecentrum, samtal och bön i Karl Johans park, bön och inspelning på tyska torget med kommunalråd Eva-Britt Sjöberg…OCH alla bilister 🚗som tittar överraskande under dagen 🙏
Så bön vid söder tull, där mycket händer. Guds frid över platsen.
Ungefär så😃
Tack Jesus för korsets kraft🙏
Fredrik/Roffa

Dag 1: Finspång till Svärtinge

Idag startade vi vandringen från Finspång till Svärtinge. Det var ett härligt gäng! Vi delade oss vid starten för två grupper pga antalet. Efter bön och videoinspelning gick vi iväg.Under vägen mötte vi ströpersoner, som vi fick berätta
för vad vi gjorde och vad vi tror på. Vi stannade upp för bönepausar på sträckan till Svärtinge. Väl i Svärtinge träffade vi ett fotbollslag och olika vuxna som var ute på promenad, korset fascinerade!Det blev bön på olika sätt,
för kyrkan, skolvärlden, fritidsgård, fotbollsklubb m.m.Vi tackar Gud för en meningsfylld dag!